Tentoonstelling “Pareltjes in Mechelse Kant”

Wilhelmietenmuseum Huijbergen

De tentoonstelling “Pareltjes in Mechelse kant”, loopt door t/m september dit jaar.

Het Wilhelmietenmuseum is ingericht met Mechelse kant gemaakt door cursisten van verschillende kantscholen. Er aan toegevoegd kant uit de 18e en 19e eeuw uit privé collecties. Nooit eerder werden de Mechelse kanten van verschillende kantscholen samengevoegd tot één tentoonstelling.

Tevens is het gelijknamige boek, pareltjes in Mechelse kant te koop in het museum of te bestellen via info@m-muller.nl

In één van de zalen van het museum is er een kantlijn te zien, een verkoop van oude kantboeken en kant materialen zoals garens, antieke prikkingen, klosjes, kantkussens en nog veel meer. Er is vast iets voor u bij!  De opbrengst van deze verkoop is voor het Wilhelmietenmuseum.

We zijn er van overtuigd, “Pareltjes in Mechelse kant” is een unieke kanttentoonstelling.

Zeer de moeite waard.

In de zomermaanden vindt er ook een kleurwedstrijd plaats voor kinderen. Klik hier voor meer informatie

Ook worden er middagen georganiseerd, waarbij kinderen kunnen leren kantklossen!!  Klik hier voor meer informatie

We zijn in open op:

• zaterdag en zondag, 10 en 11 juli
  • zaterdag en zondag, 24 en 25 juli + Kruidenwandeling door Edin van Ham
  • zaterdag en zondag, 14 en 15 augustus
  • zaterdag en zondag, 28 en 29 augustus + Kruidenwandeling door Edin van Ham
  • zaterdag en zondag, 11 en 12 september
  • zaterdag en zondag, 25 en 26 september

Van 14.00u tot 16.30u is het museum open.

U kunt ook het museum ook bezoeken op afspraak!!

Op deze website kunt u ons volgen m.b.t. nieuwe ontwikkelingen.

De fototentoonstelling “Goddelijk mooi”, waarbij iedereen kan inschrijven, wordt  verplaatst naar 2022.

Aanmelden voor de fototentoonstelling kan nú al, en loopt het hele jaar door!!