Wilhelmietenmuseum Huijbergen organiseert de tentoonstelling:

Helende krachten in Huijbergen

Aandacht voor gezondheid door de eeuwen heen.

Deze gedachte is de bron van de nieuwe tentoonstelling van het Wilhelmietenmuseum in Huijbergen.

In het museum draait dit jaar alles om aandacht voor gezondheid door de eeuwen heen. We blikken terug in de geschiedenis van de Wilhelmieten en de Broeders van Huijbergen tot heden. We denken dan niet alleen aan de “ziekenboeg” maar ook de genezende kracht van het geloof zoals o.a. de Maria-verering, de wonderen van H. Siardus, bedevaarten en relikwieën.

Maar gezondheid heeft  ook veel te maken met muziek, meditatie, en kruiden. Dus in de breedste zin van het woord, zowel geestelijk als lichamelijk. We mogen u dit alles presenteren met medewerking van “de Huijberg”, St. Cecilia en EHBO Huijbergen.

Als de omstandigheden het toelaten, hoopt K.E. Muziekvereniging St Cecilia een stukje muzikale omlijsting voor hun rekening te nemen. Dit jaar vieren zij hun 125 jarig bestaan. De Huijbergse muziekvereniging kwam voort uit het parochiële zangkoor St Cecilia. Van daaruit groeide in 1895 fanfare Sint Cecilia. In 1973 ging het over in het hedendaagse St. Cecilia.

Daarnaast zijn we heel blij dit jaar een gevarieerde collectie schilderijen van  “de 4 van de Bakstraat uit Tholen” te mogen exposeren.

Maar buiten dat kunnen we nog meer verwachten:

  • kruidenwandeling o.l.v. Edin van Ham, 27 en 28 juni
  • lezing door broeder Theo, 23 juli
  • workshops beeldhouwen o.l.v. mevr. Jeanny Ritzen
  • workshops Zentangle door Gitta van Rooij
  • de helende steen van het groene domein en de zelfzorgmiddelen van de Heeltuin

En we hopen dat er nog meer activiteiten in en rondom het Wilhelmietenmuseum gaan plaats vinden, zowel muzikaal als creatief en sportief. Alles hangt af het nationale beleid omtrent evenementen.  Maar buiten een bezoek aan het museum, is het ook zeer de moeite waard, de tuinen bij de Broeders te bezoeken. Waaronder de gezonde krachten van de permacultuurtuin van  “de Huijberg”.

Tevens kunnen bezoekers, tijdens openingsuren van het museum, ook de rust in de Broeder kapel ervaren, die voor hen wordt opengesteld.  We hebben er alles aan gedaan om uw bezoek aan het Wilhelmietenmuseum dit jaar tot een unieke ervaring te maken.  Doordat we de eerste 2 maanden niet open konden gaan, hebben we besloten het museum in de maand oktober ook te openen.

Het Wilhemietenmuseum hoopt u graag te mogen begroeten op één van onze openingsdagen. De tentoonstelling loopt vanaf 13 juni t/m 25 oktober.  We zijn open elke 2e en 4e weekend van de maand. Van 14.00u tot 16.30u. Maar u kunt ook altijd op afspraak ons museum bezoeken!