opening


2 april 2023

Op zondag 2 april om 12.00 uur wordt het Wilhelmietenmuseum geopend voor het tentoonstellingsseizoen van 2023. Dit jaar zijn er maar liefst twee tentoonstellingen te bezichtigen.

De historische tentoonstelling getiteld 'De Verdwenen kerken van Huijbergen' belicht de lange geschiedenis van de drie parochiekerken die in Huijbergen hebben gestaan. Zij waren eeuwenlang, opeenvolgend het hart van het dorp. De laatste parochiekerk 'Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart' vormt het sluitstuk van deze geschiedenis en werd op 14 augustus 2022 gesloten. Wat gebeurt er nu met de parochianen en het kerkelijk erfgoed? Deze vragen worden beantwoord in de tentoonstelling.

Daarnaast exposeert het 'Transformatie Collectief' dit jaar in het Wilhelmietenmuseum. De Belgische kunstenaars Nicholas en Annemie Gers, Anne-Marie Peeraer en Tom Moens exposeren geschilderd en gebeeldhouwd werk, evenals fotografie. In hun kunst zijn de veranderende processen van mens en natuur afgebeeld. Niets staat voor altijd stil; veranderingen horen bij het leven en verbinden ons allemaal. Het collectief exposeert voor de eerste keer samen in de prachtige omgeving van het Poortgebouw.

Volledige kalender bekijken