Wilhelmietenmuseum Huijbergen

organiseert de tentoonstelling:

Pareltjes in Mechelse kant

 

In 2019 kwam het gevoel héél graag een Mechelse kanttentoonstelling te organiseren. Één keer alle werken van de cursisten Mechelse kant. Hoe vaak verdwijnen prachtige zelf ontworpen Mechelse kanten of tekeningen in een map? Misschien ingekaderd aan de muur, maar te vaak worden ze niet gezien en bewonderd door anderen en dat is heel jammer.

Het gaat dus om de werken die gemaakt zijn in Mechelse kant van kantschool Artofil in Elversele, cursisten van Kant in Vlaanderen in St Truiden, cursisten van de zomercursus in het Kantcentrum in Brugge, en cursisten van het klooster Ste. Marie in Huijbergen.

De tentoonstelling vindt plaats van zaterdag 16 januari 2021 t/m 24 januari 2021 in het Wilhelmietenmuseum, Staartsestraat  2, in Huijbergen.
16 Januari open van 12.00 tot 16.00 uur en verder  dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur.

Om een zo compleet mogelijke Mechelse kanttentoonstelling te tonen, zijn er ook Mechelse kanten uit de 18e en 19e eeuw uit privé collecties. Om de niet kantkenner wegwijs te maken, is de Wilhelmietenzaal ingericht met kantsoorten in doorlopende- en afgeknoopte draden. U zult verrast zijn, door de collectie van het museum, die samen met de kanten één geheel vormen.

Tevens word er een nieuw boek gepresenteerd waarin de werken te zien zijn, de 18e en 19e -eeuwse Mechelse kanten en 5 nieuwe prikkingen en technische tekeningen. In één van de zalen van het museum is er een kantlijn te zien, een verkoop van oude kantboeken en kant materialen zoals garens, antieke prikkingen, kantkussens en nog veel meer. Er is vast iets voor u bij! .De opbrengst van deze verkoop is voor het Wilhelmietenmuseum.

We zijn  er van overtuigd;  “PARELTJES IN MECHELSEKANT” is een unieke kanttentoonstelling.
Nooit eerder werden de Mechelse kanten van verschillende kantscholen samengevoegd tot één tentoonstelling.
Klik HIER  om de Flyer te bekijken

I.v.m. Corona blijft alles wat georganiseerd wordt, onder voorbehoud.

Klik HIER, of klik rechtsboven om verder de gaan