Terwijl het Wilhelmietenmuseum in Huijbergen nog niet haar deuren kan openen voor publiek, wordt er intussen wel hard gewerkt.

Binnen is de tentoonstelling “Helende krachten in Huijbergen”,aandacht voor gezondheid door de eeuwen heen”, al helemaal gereed voor het nieuwe seizoen.

In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus en de maatregel om geen bijeenkomsten tot 1 juni te organiseren, kunnen wij helaas  onze deuren in de maanden april en mei niet openen voor publiek. Het is heel jammer maar begrijpen dat deze maatregel noodzakelijk is voor de veiligheid en gezondheid voor iedereen. Dat is het allerbelangrijkste.

Dakreparatie Museum. Een noodzaak

Dakreparatie Museum. Een noodzaak

Maar aan de buitenzijde van het museum wordt hard gewerkt. Op dit moment wordt het linker gedeelte van het Wilhelmietenmuseum, voorzien van isolatie op het dak. Het dak van het museum, dat half jaren ’70 werd geplaatst na een grondige renovatie, was tot op heden nog niet geïsoleerd. De pannen die erop liggen zijn zelf al heel wat jaartjes ouder. Deze zijn afkomstig van oude boerderijen uit de omgeving, maar zijn nog in prima staat.

Een groep vrijwilligers, o.l.v. broeder Jos van Arendonk, zijn flink aan de slag gegaan, om al deze dakpannen zorgvuldig van het dak te halen. Zo kon een lokaal aannemersbedrijf gelijk daarna aan de slag en het dak voorzien van isolatie, en de nieuwe lattenconstructie voor de dakpannen plaatsen. Daarna gaan de vrijwilligers deze allemaal weer terug plaatsen. Een perfecte samenwerking zorgt ervoor dat het museum niet lang “dakloos”zal zijn.

De broeders van Huijbergen en medewerkers van het museum zijn heel blij met deze ontwikkeling. Lang gehoopt en nu er toch van gekomen. Dank zij een hele goede samenwerking kan het Wilhelmietenmuseum er nu weer voor jaren er tegenaan.