Jeugd geeft kleur aan Kaatje Klos

 HUIJBERGEN – Op zaterdag 25 september werden tien jonge kleurtalenten in het Wilhelmietenmuseum beloont voor hun prachtige ingekleurde kleurplaten van Kaatje Klos. Het museum schreef deze zomer een kleurwedstrijd uit in het kader van de tentoonstelling Pareltjes in Mechelse kant. Bestuurslid en vrijwilliger Gitta van Rooij-Peeters tekende speciaal voor de jeugdige museumbezoekers het figuurtje Kaatje Klos.

De kleurplaten werden vanaf juni onder grote belangstelling door museumbezoekers meegenomen voor kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes. Ook het Huijbergse Kinder Vakantie Werk besteedde tijd aan Kaatje Klos tijdens de Kindervakantieweek, waardoor het markante figuurtje nu goed bekend is bij de Huijbergse jeugd.

Onder de winnende deelnemers waren jongens en meisjes uit Huijbergen, Hoogerheide en Bergen op Zoom van twee tot elf jaar oud. De kinderen en hun ouders werden met een drankje en een versnapering in de museumtuin ontvangen. Bij de uitreiking werden alle kleurplaten nogmaals bewonderd en ontvingen de kinderen hun prijs. Gitta van Rooij vroeg na de prijsuitreiking of de kinderen nog een leuk idee hadden voor een nieuw figuurtje. Eén van de jongens deed daarop een duit in het zakje: Willem-Alexander; in de hoop dat de koning volgend jaar persoonlijk het museum zou bezoeken.

Ook bij afwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid zal bij volgende exposities in het Wilhelmietenmuseum een kleurwedstrijd worden uitgeschreven. In samenwerking met de Openbare Bibliotheek van Huijbergen zijn de kleurplaten onder andere tijdens de openingstijden van het museum en de bibliotheek te verkrijgen en weer in te leveren.

De tentoonstelling Pareltjes in Mechelse kant is een groot succes voor het Wilhelmietenmuseum en om die reden is de tentoonstelling verlengd tot en met oktober. Het museum is nog geopend op 9, 10, 23 en 24 oktober van 14.00 tot 16.30 uur.