In de maand juli 2023 biedt het Wilhelmietenmuseum u een ware muzikale traktatie met het volgende programma:

Op zondag 9 juli 2023 geeft streekorkest Fravino een gratis muzikaal optreden, waarbij zij vanaf 13.30 uur tot 14.30 uur diverse composities zal spelen. Bij mooi weer vindt het concert buiten plaats, onder de monumentale bruine beuk, aan de achterzijde van het museum. Voorafgaande aan en na afloop van het concert kunt u nog genieten van de prachtige omgeving onder het genot van een kopje koffie of thee.

Op zondag 16 juli 2023 zal vanaf 13.30 uur tot 15.30 uur Trio A’parte klassieke muziek ten gehore geven in het Wilhelmietenmuseum. Op deze dag kunt u het museum in een passende muzikale sfeer bezichtigen. Het optreden zal plaatsvinden in het museum, maar de museumzalen blijven toegankelijk voor museumbezoekers.

Kruidenwandelingen

Bezoekers van het museum kunnen op zondag 25 juni, 30 juli en 27 augustus weer meewandelen tijdens een kruidenwandeling. In de tuinen van de Broeders van Huijbergen en van “de Huijberg”, ingericht volgens het concept van de permacultuur, neemt gids Edin van der Ham u mee. Ze laat u kennismaken met de volksgeneeswijzen en folklores van planten en kruiden. Samen ontdekt u de eetbare en geneeskrachtige planten in de natuur en leert u  met andere ogen te kijken naar uw omgeving.

Het bedrag voor de rondleidingen is inbegrepen bij de toegangsprijs van het museum; u betaalt dus slechts € 4,50. De kruidenwandelingen starten op beide dagen om 13.30 uur en om 15.00 uur. Mocht u graag met de wandeling mee gaan, dan kunt u dit aangeven bij de ingang van het museum óf, op 27 augustus, bij de museumstand op de Braderie van Huijbergen. Om grote drukte tijdens de wandeling te voorkomen, worden maximaal 8 personen tegelijk rondgeleid. Indien u verzekert wilt zijn van een plekje, kunt u zich ook van te voren aanmelden. Dit kan door middel van een e-mail naar: conservator@wilhelmietenmuseum.nl.

Tijdelijke tentoonstellingen

U heeft nog tot oktober de gelegenheid om de historische tentoonstelling De verdwenen kerken van Huijbergen en de moderne kunsttentoonstelling Transformaties van mens en natuur te zien in het Wilhelmietenmuseum. Het museum is van 2 april tot en met 24 september iedere zondag geopend van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang bedraagt € 4,50 en pinnen is mogelijk. Wilt u liever op een andere dag een bezoek brengen aan het museum? U kunt een exclusieve rondleiding boeken. Hiervoor betaalt u alleen de reguliere entreeprijs.